Közéleti témák röviden

Horizontok

Orbánék kevésbé félnek a koronavírustól, mint Pellegriniék?

2020. március 12. - Lábjegyzet

A magyar kormány intézkedései szigorúságukban messze elmaradnak a szlovák kormány döntéseitől. Vajon mi a jobb? A túlzott magabiztosság vagy az eltúlzott óvintézkedések? Nézzük meg a két ország némely döntését közelebbről!

1.Szlovákiában 14 napos tanítási szünetet rendeltek el minden tanintézményben, miközben sok helyen a tanítás már a hét elején leállt. Magyarországon ehhez képest csak a felsőoktatásban szünetel a tanítás. Így Magyarország az egyetlen V4-es ország, amelyben zavartalanul folyik a tanítás.

2.Két hétig tilos Szlovákia területén a szentmisék és istentiszteletek megtartása, hiszen azokon épp a legsebezhetőbb réteg, az idősek vesznek részt nagy számban. Magyarországon erről semmi hír.

3.Szlováki lezárta mindhárom nemzetközi repülőterét.  

4.Bármely országból érkezzen is haza szlovák állampolgár, annak kötelező 14 napra karanténba vonulnia.

5.Szlovákia minden edzőterme, mozija, színháza, fürdője, uszodája bezár. Magyarországon pusztán kisebb létszámstop van érvényben.

6.Minden szlovákiai tömegrendezvényt töröltek a résztvevők számától függetlenül. Magyarországon ez csak a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri eseményekre igaz.

7.Bezárnak a szlovák bárok, szórakozóhelyek, síközpontok és akvaparkok bár az éttermek és kocsmák továbbra is üzemelnek.

Nemrégiben egy ismerősöm úgy vélekedett, hogy Magyarország biztosan sokkal jobban kezeli majd a koronavírus terjedését, hiszen Orbán karizmatikus vezető. Végignézve a mai nap eseményeit kezdek ebben kételkedni...  Ne legyen igazam.

süti beállítások módosítása